LYMAN’S MARITIME BØGER 

 

Her finder du en oversigt over de spændende bøger, 

Bent Lyman har udgivet, og som kan købes i boghandlere, 

bådudstyrsforretninger samt antikvarisk fx via nettet.

 

     

 

   

Udkom 1. maj 2012:

Danmarks

Dejligste

Ankerpladser

 

Danmarks Dejligste Ankerpladser er et fotojournalistisk værk, hvor man besøger de 103 dejligste og mest spændende ankerpladser i Danmark.

Fotografen Arne Magnussens fabelagtige luftfotos er sammen med forfatteren Bent Lymans altfavnende pen blevet til en oplagt efterfølger af den populære bog Danmarks Dejligste Øer.

Danmarks Dejligste Ankerpladser hører naturligt hjemme i lystsejlerens skibsbibliotek, hvor bogen vil være en daglig inspiration på sommerturen.

 

Titel: Danmarks Dejligste Ankerpladser

Forfatter: Bent Lyman

Fotograf: Arne Magnussen

1. udgave. Indbunden.

Format: 25 x 25 cm. 168 sider

Vejl. pris: 398 kr.

Udgivelsesdato: 1. maj 2012

Forlag: Lyman Maritim

ISBN 978-87-993752-1-9

 

 

forsidebilleder

 

Bliv inspireret af PDF'erne:

Indhold Ankerpladser

Stavns Fjord

Korshavn Fyns Hoved

Feggeklint

Møns Klint

Helligdomsklipperne

Pilekrogen

 

 

 

 

 

 

 

 

Udkom 1.maj 2010:

Danmarks Dejligste Øer

 

Danmarks Dejligste Øer er et fotojournalistisk værk, hvor man går i land på 56 vidunderlige øer i Danmark. Fotografen Arne Magnussens fabelagtige luftfotos er sammen med forfatteren Bent Lymans altfavnende pen og fotografiske linse på land blevet en symbiose, som gør bogværket til noget specielt for ø- og naturelskere, hvad enten de er lystsejlere eller landkrabber.


Titel: Danmarks Dejligste Øer

Forfatter: Bent Lyman

Fotograf: Arne Magnussen og Bent Lyman

1. udgave. Indbunden.

Format: 25 x 25 cm. 168 sider

Vejl. pris: 398 kr.

Udgivelsesdato: 1. maj 2010

Forlag: Lyman Maritim

ISBN 978-87-993752-0-2

 

 

Bliv inspireret af PDF'erne:

Indhold

Agersø

Avernakø

Kalvø

 

 

 

Danmarks Dejligste Øer

 

 

 

 

Pressen skrev:

Børsen

 
     

Udkom maj 2011

KOMMA’s HAVNELODS


Den 15. udgave af Komma’s Havnelods indeholder i alt 1037 havne - 490 danske havne og anløbsbroer, 228 tyske Østersø- og Vesterhavshavne, 287 svenske havne fra Götakanalen til den norske grænse samt på Vänern og Vättern og som en nyhed 32 polske havne.


Lodsen er let at bruge. Havnene står i alfabetisk orden, og de danske, svenske og tyske står hver for sig. Til alle havne er der detaljeret havneplan, besejlingsvejledning, oversigt over havnens faciliteter plus en kort beskrivelse af de seværdigheder, der ligger omkring havnen.


Plan, besejlingsvejledning og alle øvrige oplysninger om hver enkelt havn findes altid på samme opslag, så man ikke skal blade frem og tilbage i bogen.
Derudover er der strømkort, oversigt over skibslys og dagsignaler, fiskeriafmærkninger samt oversigtskort over Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.


Titel: Komma’s havnelods 2011-2013

Forfatter: Bent Lyman

15. udgave. Flexbind.720 sider

Vejl. pris: 399,95 kr.

Udgivelsesdato: 1. maj 2011

Forlag: Lindhardt og Ringhof www.lindhardtogringhof.dk

ISBN: 978-87-11-42928-0

 

Kommas Havnelods 2011-13

 

Forfatteren og tursejleren Bent Lyman har været redaktør af Komma’s Havnelods siden 1987, så det er en garvet sejler, der har sat sit præg på ”sejlernes bibel” i Danmark og omliggende lande.

     
     

Komma’s logbog

 

Til alle sejlturens notater. Indeholder IALA farvandsafmærkning, signalflag og morsealfabet, skibslys og dagsignaler, bådens data, eksempler på log og dagbogsføring, dagbogsoptegnelser samt sider til udvalgte waypoints og gæstebog.

 

Titel: Komma’s Logbog

Forfatter: Bent Lyman

1. udgave. 3. oplag 2009.140 sider

Vejl.pris: 149,95 kr.

Forlag: Lindhardt og Ringhof www.lindhardtogringhof.dk

ISBN: 978-87 11-26687-8

  Kommas logbog
     
 

Udsolgt fra forlaget:

fås antikvarisk fx via nettet

   
     

Bent Lyman

På langfart med Ghoster

forlaget Komma Maritim

ISBN 87-7512-388-6

 


”På langfart med Ghoster” er essensen af 10 års sommerture og sabbatår på bryllupsrejse og mere end 50.000 sømils sejlads med den kendte 10 mR-båd ”GHOSTER”.”På langfart med Ghoster” er en rundtur i Antikkens riger, Caribiens lilleputstater, det beskyttede Balticum og de nære mål som England, Irland, og de ”ydre danske farvande”, Færøerne.Vi drager også til til de polare egne på Norges vestkyst og det højeste nord, da ”GHOSTER” i 1988 anløb Moffen nord for Spitsbergen på 80° nordlig bredde, det nordligste man kan besejle i verden.”På langfart med Ghoster” gi’r blod på tanden og mængder af informationer om fjerne destinationer, hvad enten man selv har mulighed for at tage af sted eller drømmer om en dag at gøre det.


Kan lånes på biblioteket.

  På langfart med Ghoster

 

Forfatteren skriver bl.a. i sit forord: Der er i virkeligheden ikke den store forskel på at krydse Kattegat og Atlanterhavet - det tager blot lidt længere tid på Atlanten!Jeg har en dybfølt tro på, at der er en gud, der holder hånden over os tåbelige lystsejlere, for ellers gik alle de skøre og uigennemtænkte projekter vel ikke godt. Men ét er givet - at rejse er at leve, så lad os mødes på langfarten.

     
     

Bent Lyman

BÅDEN LÆNGE LEVE

forlaget CERVUS

ISBN 87-89003-03-9


Titlen på denne bog er dobbelttydig, og det er forfatterens og forlæggerens forfængelige håb, at bogen vil udtrykke begge betydninger.Vel er bogen en praktisk vejledning i, hvorledes man giver sin båd længst mulig levetid, hvilket set alene ud fra en økonomisk synsvinkel jo er ganske fornuftigt, eftersom båden repræsenterer en værdi - og i mange tilfælde en formue.Men bogen er samtidig en dyb følt hyldest til den kære genstand, der danner rammen om en livsform, som mange udenforstående har svært ved at fatte og endnu flere misunder.Bogens forfatter har demonstreret sine forudsætninger for at sikre en båd et langt og smukt liv, hvilket hans egen 10 mR-båd ”GHOSTER” er et blankpudset

bevis på.

 

Kan lånes på biblioteket.

  Båden længe leve
     
     

Bent Lyman

Søulkens livretter

forlaget Komma Maritim

ISBN 87-7512-374-6

”Søulkens livretter” er en bramfri maritim kogebog, hvor hovedvægten ikke er lagt på det franske køkken, men primært giver en håndfuld opskrifter på, hvorledes man med primitive midler kan skaffe sig pragtfulde middagsretter fra naturens skatkammer til lands og til vands.Med lidt lykke og held!Det er en kogebog, der fortæller om at fange fisk fra sin lille båd eller snuppe salaten i bondemandens grøftekant.Er man for sart til at få lidt fiskeskæl på trøjen, kan man sagtens købe råmaterialet hos den lokale handlende, men fisk smager nu bedst, når man selv har halet den om bord.Er du ikke vant til at håndtere torsk, rødspætter, rejer, muslinger, hummere og lignende til simple middagsretter, eller ved du ikke, hvordan man undgår at brænde sig på brændenældesuppen, så er ”Søulkens livretter” bogen, der giver dig en ny dimension i sejlerlivet.
God fangst og velbekomme.


Kan lånes på biblioteket.


PS. er en helt vidunderlig malebog for familiens yngste, der elsker at kolorere morsomme tegninger.

 

Søulkens livretter

 

 

 

  Til toppen